Обратно към всички Събития

Премиера: „Смърт преди Рождество“ – Светла Андреева

вторник, 19/12/2023

Съюзът на българските писатели и издателство „Фабер“ представят книгата на Светла Андреева „Смърт преди Рождество“ в галерия-книжарница „София Прес“.

 

„Разказите в новата книга на Светла Андреева са сходни и обединени от дознателя Драголюб Михайлов. Има една криминална нишка, макар те да не са криминални. Отделно дознателят ни се разкрива и като човек, който и за негова изненада заобичва поезията.
Творбите са чисти, авторката умее да разказва, да създава герои, темите са „дребни“, но по човешки значими. Идеите са някак си логични и естествени.“ – Георги Янев

„Чудесни са разказите на Светла. Не само заради майсторството да развие една история и да ни увлече в нея. Не само заради образите на героите в кратките, като черно-бяла снимка, повествования. Не и заради сивата и уморена на пръв поглед фигура на свързващия герой – дознателят Михайлов, който винаги е изправен пред дилемата за разликата между справедливостта, морала и закона, и ни става близък със своята човечност. Светла изгражда свят на достоверна действителност, в който вярваш и който – разбираш след прочитането – е част от теб – ти си го преживял по някакъв начин, но не си го забелязал.“ – Христо Добротинов

 

Светла Андреева е писател, автор на книгите „Телевизор и канарче“, „От дявола родени“, „Козите на Джим“, „Хляб за грешници“, „Автобус за рая“, „Добри, красиви, зли“, „Краят на Апокалипсиса“.

  • Тип: Представяне на книга
  • Дата: 19/12/2023 - 18:00 - 19:30

Сайтът е създаден със съдействието на Национален фонд „Култура“.