Обратно към всички Събития

Премиера: „Врагове на самите себе си“ – Детелина Барутчиева

вторник, 05/03/2024

Издателство „Булга Медия“ представя книгата „Врагове на самите себе си“ от Детелина Барутчиева на 5 март 2024 г. от 18:00 ч. в галерия-книжарница „София Прес“.

Детелина Барутчиева работи дълги години като редактор в Българската национална телевизия. Сценарист е на поредица предавания и телевизионни документални филми. Автор е на четири книги – сборника разкази „Здравей-Довиждане” (2009), романите „Любови” (2010), „Клетката” (2013) и „Купонът е тук, скъпи Питър” (2019). През 2015 г. „Здравей – Довиждане” излиза в превод на испански в Буенос Айрес.

Книгата й „Врагове на самите себе си“ започва, след като „авторката попада на един Ръкопис с много интересна линия на изповедална ретроспекция на историческите събития от недалечното ни минало и с емоционалното отношение на автора на Ръкописа към събитията, героите и идеите на епохата преди и след Втората световна война“ – пише издателят Петко Атанасов. „Най-ценното е, че е показана и драмата на обикновения човек, който в стремежа си да живее по-добре, по-успешно и по-богато приема чуждите идеи за свои, отдава им се, посвещава им се.“

  • Тип: Представяне на книга
  • Дата: 05/03/2024 - 18:00 - 19:00

Сайтът е създаден със съдействието на Национален фонд „Култура“.