Към всички изложби

Снимките говорят 7

21 юни, 2023 - 19 юли, 2023

 

„Снимките говорят 7“ – изложба от конкурс за художествен анализ на фотография •

„Photos talk 7“ – an exhibition from a competition for artistic analysis of photography •

Откриване на изложбата от конкурса за художествен анализ на фотография и обявяване на наградите – 21.06.2023, 18:30 ч.

___________________________

За да е по-ангажиращ и интригуващ „превода“ в това издание, избрахме знакови кадри на 28 емблематични автори от книгата „Българска фотография ИЗБРАНО 2“. С това замесваме във форума по-широк кръг от мирогледи – тези на авторите, техните стилове, жанрове и паметни фотоизображения, a от другата страна сте Вие, феновете на словото.

„Снимките говорят“ провокира многопластов, богат и сложен език на комуникация. Език, протичащ в превода на образното към вербалното! Този превод съпоставя привидно различни хора и изкуства, но всъщност доказва релацията между видимо и невидимо, а зад всичко се крият символите.

Традиционно каним интересни хора за членове на журито, доказали се експерти в материята. Ето го състава за 2023-та:

– Олимпия Николова-Даниел – куратор на галерия-книжарница „София ПРЕС“ (домакин на конкурса) и постоянен член на журито от първото издание на конкурса.

– Михаела Михайлова – филолог и редактор, професионален преводач и също ексжурист.

Новото име е небезизвестният
– Георги Караманев – журналист и дългогодишен автор в “Егоист”, както и автор на романа “И додето се раждат лъчите” за Йордан Йорданов (Юри). Той също е програмист и създател на сайта „Дигитални истории“, както и два пъти носител на наградата в категория „Технологии“ от конкурса на Dir.bg за чиста журналистика Web Report (2019 и 2021 г.).

____________________________

Изложбата е част от програмата на 14- ти Европейски месец на фотографията – 2023, организирана от Национално сдружение Фотографска Aкадемия „Янка Кюркчиева“ /НСФА/.

http://photoacademy.org/
http://photoacademy.org/themonth/2023/
http://monthofphotography.bg

___________________

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по програма „Едногодишен грант“ – 2022 г.

Стани член Купи Билет
  • Дата: 21 юни, 2023 - 19 юли, 2023

Сайтът е създаден със съдействието на Национален фонд „Култура“.